‘Het kan ons niet uitdagend, vernuftig en slim genoeg zijn’

Gek van Software heeft een nieuwe ster aan het firmament: Ad Mulders. In deze blog stelt Ad zichzelf voor en vertelt hij waarom hij en de rest van het team van Gek van Software voor elkaar zijn gevallen. Ook nu de tafeltennistafel even onbemand moet blijven.

Elkaar leren kennen in ‘real life’

Ik ben 1 september bij Gek van Software gestart. Ik ben eerst twee weken op vakantie gegaan, dat leek me wel een mooi begin van een nieuwe job. Van mid september tot aan de persconferentie van Rutte heb ik op kantoor gewerkt, maar inmiddels werken we – net als de rest van digitaal werkend Nederland – weer thuis. Ik heb geen enkel probleem met werken op afstand maar ik ben wel blij dat ik die eerste twee weken op locatie kon zijn. Even mijn collega’s leren kennen, zien hoe hun lichaamstaal is, hoe verschillend mensen op dingen reageren. Elkaar leren kennen gaat toch nog steeds het best in ‘real life’.

Goeie koffie

Hiervoor heb ik gewerkt bij een bedrijf dat software maakt voor apotheken en huisartsenpraktijken, een totaal andere tak van sport. Mijn vaste contract liep af, en ik kreeg een verlenging aangeboden. Net voor ik dat aanbod accepteerde, belde Niels. Niels en ik kennen elkaar nog uit de tijd dat we bij Xsarus werkten. Daar was ik Niels’ manager en dat is blijkbaar goed bevallen. Hij vertelde me dat het team van Gek van Software met interessante projecten bezig was, en of ik geen zin had in een kop koffie. Die koffie was zo goed, dat ik besloot de uitdaging aan te gaan. Het bedrijf waar ik werkte, heeft zo’n 250 man in dienst, nu zitten we met een team van tien man. Dat is een heel andere dynamiek, dat trekt me wel aan. Bovendien heb ik heel veel vertrouwen in de mensen die hier werken, en hou ik wel van de mentaliteit.

Manusje-van-alles

Officieel ben ik teamlead software engineering, maar hé, we zijn een startup, dus ik ben gewoon manusje-van-alles, net als iedereen hier. Ik doe ook projectmanagementwerkzaamheden, programmeer een beetje bij en denk diep na over hoe we als organisatie gaan groeien. Dat vind ik ook prettig aan het werken bij een startup, er moet zoveel gebeuren, daardoor kun je je goed profileren.

Stapelgek

De mensen die hier werken houden van techniek. Niet zomaar een beetje. We doen onze naam eer aan en zijn echt stapelgek van software. Het kan ons niet uitdagend, vernuftig en slim genoeg zijn. Dat zorgt ervoor dat er een hoge expertisedichtheid is in het team. Dat is tegelijkertijd een valkuil, want het feit dat we zo klein zijn, vraagt ook heel veel van de flexibiliteit van iedereen. In grote organisaties is alles in processen vastgelegd, en kun je aan alle kanten rekenen op ondersteuning. In een klein bedrijf moet je alles samen nog uitvogelen. In de regel vind ik dat heel leuk, maar soms denk ik: dat kan toch wel iets beter geregeld. Er moet iets te wensen zijn, toch?

Gekookt eitje

Ondanks dat we allemaal remote werken, hebben we toch een manier gevonden om efficiënt samen te werken. Ik zie ook bij de klanten veel begrip voor het feit dat alles op afstand moet. Maar we slagen er goed in om de situatie werkbaar te houden. Natuurlijk moeten ook wij opletten dat we gemotiveerd en betrokken blijven. Ik denk dat veel mensen dat herkennen: tijdens de eerste lockdown had iedereen de goede moed er nog in, maar nu is er toch een beetje thuiswerkmoeheid. Thuiswerken brengt nog steeds de voordelen met zich mee, zeker als je wat verder van kantoor woont of als je als developer lekker ongestoord je werk wilt doen. Maar het gaat om die balans. Ik kijk vol spanning uit naar de dag dat we weer een potje tafeltennis kunnen spelen of samen kunnen lunchen met een gekookt eitje.

Nieuwgierig?

Ben je ondernemer en ben je hard op zoek naar een partij die altijd mogelijkheden ziet die je zelf (nog) niet hebt gespot om jouw processen te ondersteunen en te optimaliseren? Dan horen we natuurlijk graag van je! Stuur een mailtje of bel ons op 085 – 130 6765.