Hoe gek ben jij van kwalitatief goede software bouwen?

Het was ergens deze week dat het me ineens opviel dat collega’s Niels, Marc-Jan, Koen en Max er steeds magerder uit beginnen te zien. Dat is het risico van zulke schaarse artikelen, technisch, analytisch en communicatief vaardig, inhoudelijk heel sterk en ondanks hun jonge leeftijd een koffer vol aan ervaring in het bouwen van software: daar zijn er niet zoveel van. Maar omdat we heel zuinig zijn op onze mannen, wordt het toch tijd om er een stapelgekke collega bij te vinden. Hoe gek ben jij van kwalitatief goede software bouwen?

Lekker volgens de regeltjes…

‘Als developer bij bedrijf x zorg je ervoor dat ons platform steeds weer naar een hoger niveau getild wordt.’ Tsja, ik heb het niet verzonnen, maar dit is waar de Indeeds van deze wereld bol van staan. Als ik gek zou zijn van kwalitatief goede software bouwen, is dit nou niet bepaald de openingszin van mijn droomvacature. De hele dag een beetje aan zo’n platform zitten trekken op de voorgeschreven manier, ik zou er niet warm of koud van worden.

…of werken aan software die er nog niet is?

Bij Gek van Software werk je aan software die er nog niet is. Klinkt raar? Laat me het je uitleggen. Bij Gek van Software gaan we voor de leukste opdrachten, en die vind je wat ons betreft niet bij de grote ICT-concerns. Nee, wij werken graag voor mkb’ers die zelf geen ICT-personeel in huis – willen – hebben maar wel springen om een mooie ICT-oplossing die essentieel is voor hun business. Denk aan een juwelenconfigurator waarmee je je eigen gepersonaliseerde sieraad kunt samenstellen of aan een kraan die alles kan. Of denk aan iets anders, want dit is er dus al.

Doen wat je retegoed kan

Jij wordt – net als wij – warm van begeesterde ondernemers die voor hun business afhankelijk zijn van slimme en innovatieve software en daarom meer dan een ontwikkelaar nodig hebben. Meedenken, je onderdompelen in de business van die ondernemer, snappen hoe zijn of haar wereld eruitziet en beweegt. Om vervolgens datgene wat jij retegoed kan – namelijk uitdagende, vernuftige en weergaloos slimme software maken – in te zetten om die business verder te ontwikkelen. Met software die er nog niet is. Zo zit dat dus.

Door de klant heen denken

Onze naald in een hooiberg is een ontwikkelaar die goed kan levellen met een ondernemer, hem of haar uit kan dagen, en die bereid is buiten de gebaande paden te treden om de onontgonnen gebieden te ontdekken. Een keurslijf of vasthouden aan een standaardoplossing, daar ben je niet van. Het maakt je niet uit hoe, als je maar een oplossing neer kan zetten die zo goed bij die ondernemer past, dat zijn of haar mond ervan openvalt. Door de klant heen denken, noemen wij dat. 

We houden van je

Snap jij wat we bedoelen met door de klant heen denken? Ben je ook gek van software en word je gelukkig van complexe ontwikkelvraagstukken? Ben jij communicatief sterk en gek van verbeteren? Weet je wat loltrappen is en wil je elke dag lunchen met een vers gekookt eitje? Wil jij Niels en zijn collega’s helpen weer een beetje op gewicht te komen? Dan zijn we blij als je bij ons komt werken! En we beloven, als je ooit weggaat, blijven we toch van je houden.