Hoe krijg je uit je kop wat erin zit?

Bij Gek van Software werken we aan software die er nog niet is. Dat schreven we al in een eerdere blog, maar die heb je misschien gemist. Laat me het je uitleggen. Wij komen graag van onze tafeltennistafel vandaan voor leuke mkb’ers die zelf geen engineers in huis – willen – hebben, maar wel staan te springen om een mooie oplossing die essentieel is voor hun business. Begeesterde ondernemers die creatief en innovatief zijn, maar zelf de softwarecapaciteit niet hebben om hun ideeën te realiseren. Maar dan moet je wel uit je kop zien te krijgen wat erin zit.

Vak apart

Veel ondernemers die software willen laten maken, kiezen hun leverancier op basis van prijs. En geloof ons, dat gaat vaker fout dan goed. Want wil je echt krijgen wat je nodig hebt, dan betekent dat dat je moet investeren. Dat begint al met het voortraject. Als begeesterde ondernemer die creatief en innovatief is, zit je vol prachtige ideeën, maar leg dat maar eens aan een ander uit. En doe dat maar eens zo gedetailleerd dat die ander daar ook een mooi stuk software van kan maken.

Aladdin

Sommige dingen zijn voor jou zo vanzelfsprekend, dat je niet eens weet dat ze belangrijk zijn. Zo klopte er onlangs een vakman bij ons aan. Hij deed zijn werk al twintig jaar en deed alles op de automatische piloot. Ineens had hij het briljante idee dat een softwaresysteem heel veel van zijn werk kon vereenvoudigen. Klopt, dat kan. Maar hij was even vergeten dat er dan wel heel veel van die slimmigheid die in zijn hoofd zit, in dat softwaresysteem gestopt moet worden. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat een softwareontwikkelaar als een soort Aladdin drie keer over zijn lamp wrijft en jouw wens laat uitkomen. Je kunt ongetwijfeld in grote lijnen schetsen wat je nodig hebt, maar precies definiëren wat er in je hoofd zit, dat is een vak apart.

Tijd en liefde

Zoals jij tijd en liefde in je onderneming stopt, stoppen wij tijd en liefde in jouw hoofd. We willen alles wat er in dat hoofd zit eruit krijgen. Daarbij nemen we niks voor lief, we doen geen enkele aanname. Sommigen noemen het gekmakend, al dat gevraag, wij noemen het oprechte aandacht. Hoe dan ook, aan het eind van een project met ons heb je geen oren meer, die hebben we van je hoofd gevraagd. Maar dan heb je wel een retemooi stuk software. Dat dan weer wel.

Nieuwsgierig?

Wij van Gek van Software denken door onze klanten heen. Door in een sessie van een halve dag jouw business goed te begrijpen en de beschikbare data te inventariseren, zien wij altijd mogelijkheden die je zelf (nog) niet hebt gespot om jouw processen te ondersteunen en te optimaliseren. Ik zie, Ik zie, wat jij niet ziet, noemen we zo’n sessie. Interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@gekvansoftware.nl of door te bellen naar 085 130 6765, we vertellen je er graag meer over.