Ik zie, Ik zie… velden vol olie!

Wij van Gek van Software zijn eigenlijk maar een stelletje jaknikkers. En dan bedoelen we natuurlijk niet dat we een stelletje ruggengraatloze softwarebouwers zijn die alles maar goedvinden. Integendeel! We doelen op die ietwat magisch aandoende hamervormige constructies die aardolie uit de grond pompen. Want de software die wij ontwikkelen is niet zomaar software; het is software die wordt gedreven door data. En data, zo weten we inmiddels, is de nieuwe olie.

Een lange weg van ruwe olie naar een rijdend voertuig

Maar van ruwe olie naar een bruikbaar product, dat is nogal een weg. Allereerst moet je het olieveld zien te vinden. Heb je de olie eenmaal gevonden, dan haal je ‘m naar boven, maar dan zit je met ruwe olie waar je (nog) niks aan hebt. Je moet er eerst, in een raffinageproces, benzine, kerosine of een ander eindproduct van maken. Vervolgens moet je het distribueren: de ene keer gaat dat per pijp, de andere keer met een vrachtwagen of tank. Het ligt er maar aan waar het naartoe moet en hoe vaak. Pas dan kun je met die brandstof een voertuig laten rijden.

Een tien zonder context vertelt je niks

Met data is het niet anders: het is de ruwe grondstof voor informatie. Je moet het eerst weten te vinden, verzamelen, opslaan, analyseren, toetsen aan het gebruik en vervolgens intelligent beschikbaar maken op een toegankelijke manier. Immers, als ergens in een systeem een tien staat, vertelt dat je niks. Pas als je weet dat het een tien is op een schaal van één tot tien, en als je bovendien weet dat hoe hoger de waarde is, hoe beter het is, dan pas krijgt die tien waarde. Dan wordt de tien informatie en kun je er iets mee.

Je hebt geen idee wat je aan data hebt

Als mkb’er heb je vaak geen idee hoeveel data je hebt en wat je er allemaal mee kan. Logisch, want je bent met je business bezig, dat is waar jouw expertise ligt en waar jij ’s ochtends je bed voor uitspringt. Waar wij bij Gek van Software ’s ochtends ons bed voor uitspringen is het vinden, het ontsluiten maar ook het raffineren en het verwerken van data tot het precies de juiste brandstof is voor jouw bedrijf, die jouw processen ondersteunt en optimaliseert.

Nieuwsgierig?

Wij van Gek van Software denken door onze klanten heen. Door in een sessie van een halve dag jouw business goed te begrijpen en de beschikbare data te inventariseren, zien wij altijd mogelijkheden die je zelf (nog) niet hebt gespot om jouw processen te ondersteunen en te optimaliseren. Ik zie, Ik zie, wat jij niet ziet, noemen we zo’n sessie. Interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@gekvansoftware.nl of door te bellen naar 085 130 6765, we vertellen je er graag meer over.