Uitbesteden bestaat niet!

In onze vorige blog schreven we dat als je besluit software te laten maken, je moet investeren in het voortraject. Maar eigenlijk hebben we een beetje gelogen. Want je moet niet alleen investeren in het voortraject. Tijdens het hele traject is jouw input en tijd en energie nodig. Wil je je softwareontwikkeling uitbesteden? Dan ben je bij ons aan het verkeerde adres. Wil je samen een geweldige applicatie neerzetten? Dan gaan we ervoor!

Tijd en energie

Als je een applicatie laat ontwikkelen, moet je allereerst precies vertellen wat je verwacht dat die applicatie gaat doen. Precies. Stap voor stap. In detail. Van a tot z. Maar dat is nog maar het begin. Want tijdens het hele ontwikkeltraject moet je ook zelf testen wat je voorgeschoteld krijgt en steeds weer je feedback geven. Daar is tijd en energie voor nodig.

Skoda of Mercedes

Voor een beetje ondernemer is tijd een schaars goed. We know. Je kunt het tenslotte maar één keer uitgeven. Maar als je eenmaal besloten hebt software te laten maken, kun je het maar beter meteen goed doen. Als je een Mercedes wil, ga je immers niet blij worden van een Skoda. Die koop je dan ook gewoon niet.

Het leven is hard

Dus als je denkt: ik ga die mannen van Gek van Software even vertellen wat ik hebben wil en dan komt het wel goed, dan moeten we je teleurstellen. Dat is wat wij noemen: iets over de muur flikkeren, en daar houden we niet van. Samen een systeem ontwikkelen, daar houden we wel van. Maar dan moet je accepteren dat je aan de hand wordt genomen door mensen die snappen hoe ze zo’n systeem moeten ontwikkelen. Jij moet ze vertellen wát ze moeten maken, steeds weer en steeds meer, net zo lang tot er een applicatie staat die precies is als de Mercedes die jij in gedachten had. Dat betekent dat je er tijd voor in moet ruimen. Sorry, het leven is kei- en keihard.

Persoonlijke betrokkenheid

Daar krijg je overigens wel wat voor terug. Behalve een applicatie die shinet als de nieuwste Mercedes Maybach S650 Cabrio, krijg je ook onze tijd. Zo kregen we een dik compliment van BLIS Digital, onze partner maar ook een van onze klanten. Zij vertelden ons hoe bijzonder het is dat ze 24/7 bij Niels terecht kunnen, dat hij altijd bereikbaar is en altijd een luisterend oor heeft. Zeker voor kleinere bedrijven is die persoonlijke betrokkenheid heel belangrijk. Dus heb je een briljant idee voor een applicatie en wil je die samen met ons ontwikkelen? We kunnen niet wachten! Maar uitbesteden…. Sorry, daar doen we niet aan.

Nieuwsgierig?

Wij van Gek van Software denken door onze klanten heen. Door in een sessie van een halve dag jouw business goed te begrijpen en de beschikbare data te inventariseren, zien wij altijd mogelijkheden die je zelf (nog) niet hebt gespot om jouw processen te ondersteunen en te optimaliseren. Ik zie, Ik zie, wat jij niet ziet, noemen we zo’n sessie. Interesse? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@gekvansoftware.nl of door te bellen naar 085 130 6765, we vertellen je er graag meer over.